Fallgropar och vanliga misstag solpaneler

Om du planerar att köpa solpaneler har du fattat ett viktigt beslut. Solpaneler ger dig gratis energi efter att återbetalningsperioden har löpt ut och det betyder naturligtvis en bra besparing. Dessutom blir du mindre beroende av fossila bränslen. Detta är goda nyheter för alla i vårt land, eftersom fossila bränslen inte är outtömliga och riskerar att ta slut. Innan du köper dina solpaneler är det klokt att förbereda dig väl för detta köp. I vilket fall som helst kan du kringgå fallgropar och vanliga misstag nedan.

Gå alltid till kommunen innan du köper dina solpaneler

Innan du beställer dina solpaneler och installerar dem är det bäst att besöka dina regionala myndigheter. Det finns ingen nationell subvention för att installera solpaneler, men din kommun eller provins kan ha gjort medel tillgängliga för invånare som köper solpaneler. Dessutom kan du behöva ansöka om tillstånd för dina solpaneler, till exempel om du äger en monumental byggnad eller om ditt hem är en del av en skyddad stadsbild. Så kontakta dina regionala myndigheter och ta reda på exakt vad du har rätt till och vad reglerna är. Du kan sedan justera ditt köp i enlighet med detta.

Välj rätt solpaneler för din situation

Det finns olika typer av solpaneler tillgängliga och det är viktigt att du köper rätt paneler för situationen på ditt tak. Om du inte gör detta korrekt genererar du inte maximal möjlig avkastning och det är naturligtvis synd. Titta alltid på din personliga situation och diskutera detta med din leverantör. Det finns tre vanliga typer av solpaneler, var och en lämplig för olika situationer. Rådfråga din specialist för detta.

De perfekta förhållandena för solpaneler

När du köper solpaneler kommer du att kunna se hur mycket de kan ge i produktbeskrivningen. Detta utbyte beskrivs i Wp och ju högre detta tal desto mer energi kan du generera med det. Det avkastning som leverantören anger gäller dock för en ideal situation och om din situation avviker från detta kommer du redan att uppleva en minskning av den levererade strömmen. Om du ska köpa solpaneler kan du ta utbytet som utgångspunkt, men du bör inse att det kan vara mindre för dig. Den idealiska situationen för solpaneler är ett tak som vetter mot söder, en lutningsvinkel på 36 grader och ett maximalt antal soltimmar. Är ditt tak delvis skuggat, är det inte riktat söderut eller avviker sluttningen, då kommer inte solpanelerna att fungera med maximal effekt för dig. Det är viktigt att ta hänsyn till detta om du vill köpa solpaneler som kan generera all energi du använder varje dag. En större installation krävs om förhållandena på ditt tak inte är idealiska.

Varje bit hjälper

Många människor blir avskräckta av solpanelernas priser och om du vill köpa en installation med vilken du kan generera all nödvändig energi som ditt hushåll använder kommer du verkligen att förlora minst 60 000 kronor. Det är dock inte nödvändigt att generera all energi till ditt hushåll med solpaneler, eftersom en del av det redan ger dig vinst. Om du kan halvera din energiräkning med dina solpaneler är det ett utmärkt steg framåt. Dessutom finns det nu solpaneler som har införlivats i väggarna, i glaset, i gardinerna och i takpannorna, till exempel, och som också förser dig med elektricitet dagligen. Dessa alternativ till takpaneler ger mindre utbyte, men är också betydligt mindre synliga och dolda i föremål som du normalt använder i vardagen. Genom att faktiskt göra ingenting, Förutom att stänga gardinerna får du redan energi från solen. Det finns också mobila solpaneler som du kan placera i din trädgård och som levererar ström via en kontakt i uttaget. Du har ett stort antal alternativ och även genom att göra en liten förändring kommer du snabbt att märka en stor skillnad i din energiräkning.

Registrera dig som företagare hos skattemyndigheterna

Det finns inte längre några större subventioner för inköp av solpaneler. Istället kan du återkräva all skatt du har betalat på solpanelerna och deras installation från skattemyndigheterna. Du kan göra detta genom att registrera dig som företagare, eftersom du har blivit en energileverantör. Du får då 20 procent tillbaka av hela det investerade beloppet och det är naturligtvis en trevlig besparing. Din återbetalningstid kommer därför att gå ner omedelbart. För att få detta avdrag måste du utföra några administrativa åtgärder, men dessa är i slutändan mycket värda. Det är alltid möjligt att anställa någon för att göra detta åt dig.

Gör alltid noggrann marknadsundersökning

Om du ska välja en leverantör för dina solpaneler är det alltid klokt att göra en jämförelse av marknadserbjudandet. Du gör detta genom att begära offert från olika företag som kan utföra detta åt dig. Alltför många människor går direkt med den första leverantören och missar erbjudanden och kampanjer som kunde ha sparat dem mycket pengar. Du utför marknadsundersökningar genom att jämföra erbjudanden och jämföra dem med pris, garantisystem, kvalitetsmärken, tjänster som erbjuds, kvalitet och så vidare. På det sättet kan du alltid vara säker på att du har tittat på alla alternativ.

Kontakta oss för solceller i Malmö!