Spara med solpaneler?

Vill du veta mer om hur du kan spara med solpaneler? Vi ger en översikt av informationen inom detta område. Det är bra att veta i förväg vad kostnaderna är, hur mycket du kan tjäna med det, hur mycket energi du kommer att spara, om du kan få bidrag och det finns många fler saker du borde veta. Dessutom står du naturligtvis inför valet, ska du tillämpa det själv eller anlitar du ett specialföretag för detta? Vi förklarar gärna vad alternativen är.

Att köpa solpaneler

Det finns många olika leverantörer där du kan köpa solpaneler. Du kan göra det utomlands, men det är bäst att göra detta i Sverige så att du kan vara säker på att produkterna har testats för de krav som gäller i detta land. Sedan så är det lättare att få bidrag för solpaneler köpta i Sverige än om de hade varit köpta utomlands. Kontakta din kommun och se vilka bidrag du skulle kunna få.

Tillbehör

Det finns ett antal saker du behöver för att solpaneler ska fungera ordentligt. Det viktigaste här är en växelriktare. Precis som det finns många olika märken av solpaneler finns det också många olika växelriktare. En växelriktare omvandlar den genererade kraften till ström som du kan använda för dagliga ändamål.

Installera

Och då är det dags att börja installera solpanelerna. I allmänhet installeras dessa på taket på ett hem eller en affärslokal. Om du installerar solpaneler på ditt eget tak behöver du inte tillstånd för detta. Såvida inte andra människor kan bry sig om detta. Tänk på att solpanelerna bäst installeras i en vinkel, lutningsvinkeln bör vara ungefär lika med takets vinkel. På ett platt tak kan du använda en ramp så att solpanelerna fortfarande är i en vinkel i den mest effektiva riktningen.